Strukturen og cirkulationen af ​​bilens kølesystem

- 2021-08-31-

Kølesystemcirkulation
Detkølesystemaf bilmotor er tvungen cirkulationvandkølesystem, det vil sige, at vandpumpen bruges til at øge kølevæsketrykket og tvinge kølevæsken til at cirkulere i motoren. Kølesystemet består hovedsageligt af vandpumpe, radiator, køleventilator, kompensationsvandtank, termostat, vandkappe i motorhuset og cylinderhovedet og hjælpeanordninger.


Strukturen forbilens kølesystem.

I hele kølesystemet er kølemediet kølevæske, og hoveddelene inkluderer termostat, vandpumpe, vandpumpebånd, radiator, køleventilator, vandtemperaturføler, væskeopbevaringstank og varmeenhed (svarende til radiator).
1. Kølevæske
Kølevæske, også kendt som frostvæske, er en væske sammensat af frostvæsketilsætningsstoffer, tilsætningsstoffer til at forhindre metalkorrosion og vand. Det har brug for frostbeskyttelse, anti-korrosion, termisk ledningsevne og ikke-forringelsesegenskaber. Ethylenglycol bruges ofte som hovedkomponent, plus korrosions- og vandfrostvæske.

2.Termostat

Når man introducererkølecyklus, kan det ses, at termostaten bestemmer, om den skal gennemgå "kold cyklus" eller "normal cyklus". Termostaten åbner efter 80 ℃, og åbningen er maksimal ved 95 ℃. Hvis termostaten ikke kan lukkes, vil cyklussen gå ind i "normal cyklus" fra begyndelsen, hvilket resulterer i, at motoren ikke kan nå eller ikke kan nå den normale temperatur hurtigst muligt. Termostaten kan ikke åbnes eller åbnes fleksibelt, hvilket vil gøre, at kølevæsken ikke kan cirkulere gennem radiatoren, hvilket resulterer i for høj temperatur eller normal, når den er høj. Hvis termostaten ikke kan åbnes, hvilket resulterer i overophedning, vil temperaturen og trykket på radiatorens øvre og nedre vandrør være forskellige.
3. Vandpumpe
Vandpumpens funktion er at sætte kølevæsken under tryk og sikre dens cirkulation indkølesystemet. Svigt af vandpumpen skyldes normalt beskadigelse af vandtætningen, hvilket resulterer i væskelækage, unormal rotation eller lyd på grund af lækageproblemer. I tilfælde af overophedning af motoren er den første ting at være opmærksom på vandpumperemmen, og kontrollere om remmen er knækket eller løs.

4. Radiator

Når motoren kører, erkølevæske strømmeri radiatorkernen, og luften passerer udenfor radiatorkernen. Den varme kølevæske bliver kold på grund af varmeafledning til luften. En anden vigtig lille del på radiatoren er kølerhætten, som er let at ignorere. Efterhånden som temperaturen ændrer sig, vil kølevæsken "udvide sig med varme og trække sig sammen med kulde", og det indre tryk i radiatoren stiger på grund af kølevæskens udvidelse. Når det indre tryk når en vis værdi, åbnes kølerhætten, og kølevæsken vil strømme til akkumulatoren; Når temperaturen falder, strømmer kølevæsken tilbage i radiatoren. Hvis kølevæsken i beholderen ikke falder, men kølerniveauet falder, fungerer kølerhætten ikke!
5.Køleventilator
Under normal kørsel er højhastighedsluftstrømmen nok til at aflede varme, og blæseren fungerer generelt ikke på dette tidspunkt; Men når den kører ved lav hastighed og på plads, kan ventilatoren rotere for at hjælpe radiatoren med at sprede varmen. Starten af ​​ventilatoren styres af vandtemperaturføleren.
6. Vandtemperaturføler
Vandtemperatursensoren er faktisk en temperaturafbryder. Når motorens indløbsvandtemperatur overstiger 90 ℃, vil vandtemperaturføleren forbinde blæserkredsløbet. Hvis cirkulationen er normal, og ventilatoren ikke roterer, når temperaturen stiger, skal vandtemperaturføleren og selve ventilatoren kontrolleres.
7. Akkumulator:
Væskebeholderens funktion er at supplere kølevæske og buffere ændringen af ​​"termisk ekspansion og kold sammentrækning", så overfyld ikke. Hvis væskebeholderen er helt tom, kan du ikke bare tilsætte væske til beholderen. Du skal åbne kølerdækslet for at kontrollere væskeniveauet og tilføje kølevæske, ellers mister væskebeholderen sin funktion.
8. Opvarmningsenhed:

Varmeapparatet er i bilen. Generelt er der ikke noget problem. Det kan ses fra introduktionen af ​​cyklussen, at denne cyklus ikke styres af termostaten, så tænd for varmen, når bilen er kold. Denne cyklus vil have en lidt forsinket indvirkning på motorens temperaturstigning, men virkningen er virkelig lille. Der er ingen grund til at fryse folk for at hæve temperaturen på motoren. Det er også på grund af egenskaberne ved denne cyklus, at i nødstilfælde af overophedning af motoren, vil åbning af vinduet og skrue opvarmningen op til det maksimale hjælpe med at afkøle motoren.