Bilens smøresystem og dets anvendelse

- 2021-09-30-

Olie pande- bruges til at opbevare smøreolie. På de fleste motorer fungerer oliepanden også som køleplade for smøreolien.

Olie pumpe- den trækker en vis mængde smøreolie fra oliebeholderen, sætter den under tryk af oliepumpen og sender den derefter kontinuerligt til overfladen af ​​forskellige dele til smøring for at opretholde cirkulationen af ​​smøreolie i smøresystemet. De fleste oliepumper er installeret i krumtaphuset, og nogle dieselmotorer installerer oliepumpen uden for krumtaphuset. Oliepumperne drives af gear gennem knastaksel, krumtapaksel eller timing gear.

Oliefilter- bruges til at bortfiltrere urenheder, slidaffald, olieslam, vand og andet i smøreolie, så ren smøreolie sendes til alle smøredele. Det er opdelt i groft oliefilter og fint oliefilter, som er forbundet parallelt i oliepassagen. Det meste af olieudtaget fra oliepumpen passerer gennem det grove oliefilter, og kun en lille del passerer gennem det fine oliefilter. Olien filtreres dog gennem det fine oliefilter hver 5. km.

Oliefilter- det er for det meste af filterskærmtypen, som kan bortfiltrere urenheder med stor partikelstørrelse i smøreolie og har lille strømningsmodstand. Den er installeret i serie foran oliepumpens olieindtag. Det primære oliefilter bruges til at bortfiltrere urenheder med stor partikelstørrelse i smøreolien. Den har lille strømningsmodstand og er installeret i serie mellem oliepumpens udløb og hovedoliepassagen. Det fine oliefilter kan frafiltrere fine urenheder i smøreolien, men strømningsmodstanden er stor, så det er for det meste forbundet parallelt med hovedoliepassagen, og kun en lille mængde smøreolie filtreres gennem finfiltret.

Hovedoliepassagen er en vigtig del af smøresystemet. Den er direkte støbt på cylinderblokken og topstykket for at levere smøreolie til forskellige smøredele

Trykbegrænsningsventil - bruges til at begrænse smøreolietrykkets output fra oliepumpen. Bypassventilen er forbundet parallelt med primærfilteret. Når det primære filter er blokeret, åbner bypass-ventilen, og oliepumpens smøreolie kommer direkte ind i hovedoliepassagen. Olieindløbstrykbegrænsningsventilen på det sekundære oliefilter bruges til at begrænse mængden af ​​olie, der kommer ind i det sekundære filter for at forhindre, at hovedoliepassagetrykket falder og påvirker smøreeffekten på grund af for meget olie, der trænger ind i det sekundære filter

Oliepumpe sugerør

——Den har normalt en opsamler og er nedsænket i olie. Funktionen er at forhindre, at store partikelurenheder i olien trænger ind i smøresystemet.

Krumtaphusventilationsanordning- dens funktion er at forhindre en del af brændbar blanding og udstødningsgas i at kanalisere ind i krumtaphuset gennem mellemrummet mellem stempelring og cylindervæg. Efter at den brændbare blanding kommer ind i krumtaphuset, vil benzindampen i den kondensere og opløses i smøreolien for at fortynde smøreolien; Vanddamp og sur gas i affaldsgas vil danne sure stoffer, som vil forårsage korrosion på dele; Blowby vil også øge trykket i krumtaphuslampen, hvilket resulterer i svigt af krumtaphustætningen og lækage af smøreolie. For at forhindre dette fænomen skal der opsættes et ventilationsanlæg.